GT Trading AB ny generalagent för Airman grävmaskiner

Sedan våren 2020 så är det GT Trading AB i Upplands-Bro som är ny generalagent för Airman grävmaskiner. Trots att kontraktet nyss är påskrivet så finns det redan nio grävmaskiner på plats vid deras anläggning i Bro ett par mil utanför centrala Stockholm.

-Vi kommer att fokusera på områdena Stockholm och Mälardalen, men på längre sikt så vill vi naturligtvis bygga upp ett nät av duktiga återförsäljare utspridda över hela landet, säger Josef Said som arbetar som VD på GT Trading AB.

GT Trading startades redan 1989 av Tomas Abda som fortfarande är aktiv inom företaget. Under ganska så många år var företagets fokus främst export av maskiner, men sedan 2015 har de fokuserat stenhårt på den svenska marknaden vilket redan nu ger utdelning i form av agenturen på den japanska grävmaskinen Airman.

-Vi har sålt Yanmar från 2015 fram till årsskiftet vilket har gett oss både mycket kunskap och en stor kundbas på små grävmaskiner. Vi driver dessutom ett eget uthyrningsbolag sedan 2018 som servar kunder över hela Sverige med maskiner från 14ton och uppåt. Agenturen på Airman fyller därför flera funktioner eftersom vi både kan fortsätta jobba med kundbasen vi redan byggt upp på minigrävare, men vi kan också erbjuda Airmans högkvalitativa produkter för att lansera ett lättare maskinprogram till våra kunder i GT Rental AB. Det viktigaste av allt är dock kontakten vi fått med Airman samt att vi vet vad maskinerna går för, förklarar Josef Said.

Kvaliten hos Airmans grävmaskiner var ett av de tyngta argumenten som gjorde att GT Trading aldrig tvekade när möjligheten dök upp.

-Airman är helt och hållet byggd i Japan på samma fabrik som bygger Hitachis maskiner. Maskinerna har motorer från Yanmar samt hydraulik från Hitachi och dessutom en riktigt fin hyttkomfort. En annan stor fördel är den tiltbara hytten som gör det enkelt att komma åt allt vid service. Vi kommer att erbjuda deras maskiner från 1,1 till 5,8 ton och redan nu finns det maskiner i lager som man kan komma och provköra eftersom vi tog över det maskinlager som fanns hos KH Maskin, berättar Josef Said.

Ambitionen att bygga ett nät av återförsäljare kommer att ske under parollen ”hellre att det blir rätt än att det går fort”. Service däremot kan aldrig ske för snabbt, och därför finns det redan nu ett reservdelslager vid anläggningen i Upplands Bro samt fyra mekaniker och två servicebussar.

-Självklart vill vi hitta ett bra nät av återförsäljare, men för oss är det viktigt att det blir bra för båda parter och att det är ett långsiktigt åtagande från båda hållen. När det gäller service så har vi redan nu ett avtal på plats med en duktig servicelämnare i Dalarna och vi förhandlar dessutom med en samarbetspartner i södra Stockholm. Företag som är intresserade av att sälja Airman eller samarbeta kring service är naturligtvis välkomna att kontakta mig, avslutar Josef Said.

För mer information: www.gttrading.se eller 08-27 19 80

Vill ert företag samarbeta med GT Trading kring försäljning eller service av Airman? kontakta Josef Said: 070 597 19 80 alt josef@gttrading.se

Dela denna nyhet!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •