Kranlyft Group introducerar nya Klaas K1100 RSX

Den tyska krantillverkaren Klaas har släppt sin senaste innovation – Klaas K1100 RSX. Modellen är en lastbilsmonterad aluminiumkran som har flera marknadsledande egenskaper, till exempel en maximal lyfthöjd på 60m och en svårslagen lyftkapacitet på 6000 kg. Modellen visades först på Dach + Holz-utställningen och har mottagit ett stort intresse från marknaden, främst för dess enorma räckviddskapacitet.

Som en av de större lastbilskranarna från Klaas imponerar K1100 med en maximal lyftkapacitet på 6000 kg och en vinschkapacitet på 2500 kg. Allt detta med en maximal bredd på mindre än 6 m med stödbenen fullt ute. Faktorer som gör att kranen blir idealiskt på tränga byggarbetsplatser där utrymmet är begränsat och laster måste lyftas med lång räckvidd.

Den nya modellen är utrustad med en hydraulisk teleskopisk jibb, TFR-bomsystem, dubbla luftcylindrar, kranstyrningssystem, teleskopisk vinsch, separat drivkoncept med dieselmotor, utdragbar motvikt och mycket mer. Funktioner som fjärrstyrning med kontroll, säkerhetsläge, 360 graders kontinuerlig rotation och automatisk nivellering kommer som standard. Ett drivkoncept med hybrid finns som tillval vilket gör att maskinen blir än mer miljövänlig och bränsleeffektiv.

Den maximala lyfthöjden på 60 m gör det möjligt för K1100 att glänsa vid de flesta tillämpningarna, därav sätter den även nya standarder inom segmentet för mobila kranar med en aluminiumbom. Kranen har en imponerande räckvidd. En last på 2000 kg kan lyftas 23 m ut mot sidorna, en last på 1000 kg kan transporteras 35 m och en last på 500 kg kan transporteras 45 meter. Unikt för dessa prestandavärden är att den maximala bredden för stödbenen är mindre än 6 m.

Jurgen Vater, VD för Kranlyft Group kommenterar: ”Klaas fortsätter att ta stora steg framåt i sin utveckling. Den här introduktionen ger oss en stark indikation på deras riktning för framtiden – och det ser ljust ut. K1100 är ett perfekt exempel på en mobil kran som endast behöver en begränsad markyta för att täcka en enorm räckvidd. ”

Jonas Gadolin, teknisk chef för Kranlyft Group kommenterar: ”Denna spännande nya modellen är ett starkt tillskott till vårt sortiment av större lastbilskranar. Och som alltid med maskiner från Klaas kan man lita på hög prestanda och mycket bra kvalitet. K1100 är verkligen ett stycke innovativ tysk ingenjörskonst och vi ser fram emot att leverera de första beställningarna. Som en återförsäljare som arbetar parallellt med marknaden kan vi se hur dessa typer av mobilkranar fortsätter att hitta nya sätt att användas. Enkel manövrerbarhet och smidig hantering kombineras med aluminiumbomens enorma räckvidd. ”

Klaas började utveckla liftar redan på 50-talet, den första aluminiumkranen byggdes 1993 och därifrån har företaget vuxit till att bli en av marknadsledarna inom segmentet. Idag omfattar deras produkter släpvagnar och mobila kranar tillsammans med hissarbetsplattformar, konstruktions- och möbelliftar samt räddningsfordon för brandkår och offentlig sektor.

För mer information:
Jurgen Vater, VD Kranlyft Group
Telefon: +46 31 80 70 00
Epost: jurgen.vater@kranlyft.com

Kranlyft Group har sedan tidigt 60-tal etablerat sig som en pålitlig aktör inom kranindustrin. I över 40 år var företaget återförsäljare av mobilkranar
från Kato innan de sedan slutet av 90-talet representerat minikranar från marknadsledande Maeda. Huvudkontoret ligger i Mölnlycke och
dotterbolaget Kranlyft UK har säte i Bristol. Som huvudimportör i Europa, Ryssland, Afrika och Mellanöstern har företaget ett väletablerat
nät av över 40 auktoriserade återförsäljare. Med målsättningen att arbeta nära marknaden och ge bästa möjliga säljstöd både före
och efter leverans har Kranlyft Group växt sig starkare och breddat utbudet med fokus på miljö, säkerhet och kvalité.

Dela denna nyhet!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •