Engcon låter tiltrotatorn stå i centrum på årets största maskinmässa Conexpo i USA

Den 10–14 mars är det dags för årets största maskinmässa, Conexpo 2020, i Las Vegas. Mässan är för många årets händelse, och Engcon är inget undantag. Till Conexpo 2020 kommer Engcon växla upp närvaron. I montern kommer det finnas tre olika grävmaskiner för att visa upp Engcons produkter och den för amerikanerna fortfarande exotiska tiltrotatorn kommer stå i centrum.

Engcon levererar tiltrotatorer, redskap och tillbehör till grävmaskiner över hela världen. Sortimentet är väl etablerat i Norden och har de senaste åren spridits sig till stora delar av Europa. På andra sidan Atlanten är dock tiltrotatorn fortfarande ett ovanligt fenomen. För två år sedan tog Engcon steget över och etablerade ett säljkontor i North Haven, Connecticut, USA. Eftersom USA:s yta är mer än dubbelt så stor som Europas, har Engcon valt att fokusera på de nio mest östliga och nordligaste staterna i sin säljbearbetning.

I Nordamerika är det fortfarande främst så kallade ”early adoptors” eller trendsättare som använder tiltrotator och Engcons andra produkter. Därför blir Conexpo ett perfekt tillfälle att lyfta tiltrotatorn för den större publiken, samt för att informera brett om hur grävmaskinister kan arbeta mer effektivt, säkert och flexibelt med sin grävmaskin tack vare Engcons moderna redskap.

– Det är viktigt för de som är ovetande att få se våra produkter i arbete, eftersom många knappt kan tro att tiltrotatorn verkligen är så effektiv som den är. Därför kör vi demonstrationer med en grävmaskin utrustad med vår tiltrotator och vårt automatiska, hydrauliska snabbfäste tillsammans med en samling av våra hydrauliska redskap som utför olika typer av arbeten. Nytt för i år är att vi dessutom har två maskiner med oss som vi erbjuder våra besökare att testköra. Vi vet att de som testar våra produkter blir saliga, säger Anders Smith, Region Director på Engcon.

Det finns tre stora maskinmässor som alternerar vart tredje år: Intermat i Frankrike, Bauma i Tyskland och Conexpo i USA. Conexpo har över 2000 utställare och 150 föreläsningar under fem dagar. Mässan 2020 arrangeras den 10–14 mars i Las Vegas. Men detta är inte Engcons första deltagande på Conexpo.

– Vi har genom tidigare års deltagande lärt oss vad som fungerar, samtidigt vill vi växla upp vår närvaro ännu mer. Vi är exempelvis väldigt stolta att samarbeta med några av branschens största influencers. De är föregångare i sin bransch och investerade tidigt i en tiltrotator och EC-Oil. De tycker att den nya tekniken fungerar så bra att de självmant berättar om det i sina kanaler. Under Conexpo har vi nu möjliggjort för intresserade att träffa dem i vår monter. Vi vill att tiltrotatorn ska vara lika självklar i Nordamerika som den är i Norden, och då måste vi våga satsa, säger Anders Smith.

I Engcons monter (F2764) på Conexpo kan besökare träffa Team Engcon och själv testköra en grävmaskin med tiltrotator, alternativt se en rutinerad förare visa hur man bäst arbetar med marknadens modernaste utrustning. Alla som är intresserade att besöka Engcons monter kan registrera sig på Engcons hemsida för att få en VIP-biljett till testkörning:
https://engcon.com/en_us/campaigns/conexpo2020/test-drive.html

Demomaskin: Doosan DX140W
Testmaskiner: Kobelco 55 och John Deere 85G.

engcon är världsledande tillverkare av tiltrotatorer (grävmaskinens handled) och tillhörande redskap som ökar grävmaskiners flexibilitet, precision och säkerhet. Med kunskap, engagemang och hög servicenivå skapar vi framgång för våra kunder.

engcon är en större koncern bestående av moderbolaget engcon Holding AB med säte i Strömsund, Sverige och utöver det ansvarar 12 säljbolag för försäljningen i sina respektive marknader Sverige, Norge, Finland, Danmark, England, Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Australien, Belgien, Korea och Nordamerika (USA och Kanada) och för övriga marknader ansvarar engcon International. engcon-gruppen omsatte 2018 ca 1200 Msek med ca: 300 anställda. engcon grundades 1990. www.engcon.com

Dela denna nyhet!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •