Metso Nordtrack™, vårt nya utbud inom krossning och siktning, får positivt bemötande av kunderna

Nordtrack™, vårt produktutbud inom krossning och siktning för ballastindustrin, med målgrupp entreprenad, lanserades i oktober 2019. Det nya Nordtrack-sortimentet består av 19 produkter som komplement till Metsos lösningar inom krossning och sortering.

De nya maskinerna är perfekta för entreprenörer tack vare sin kompakta storlek, hög prestanda och i kombination med en konkurrenskraftig prisbild. Nordtracks har standardmodeller tillgängliga direkt från lager, och med plug-and-play-funktioner. Via Metsos omfattande nätverk tillgängliggörs support och de blir därför idealiska för en mängd olika applikationer som återvinning, rivning och bearbetning av sand och grus.

“Försäljningen av Metsos Nordtrackmaskiner har gått som förväntat och våra kunder uppskattar hur vi nu med detta utbud kan tillgodose behoven inom olika kundsegment. Metso har sålt mer än 50 enheter till dagens datum och hälften av dem i Nordamerika. För närvarande utvecklar Metso utbudet och ytterligare nya funktioner förväntas under 2020” säger Vesa Tuloisela, Director of Metso’s Nordtrack Product Offering, inom affärsområdet Aggregates.

Detta nya sortimentet av Nordtrack tillsammans med Metsos ikon Lokotrack, vilka kompletterar varandra, gör Metso till ledande inom det växande segmentet maskinentreprenörer.

Omfattande utbud av mobila lösningar

Nordtrack-serien har två mobila käftkrossar, Nordtrack J90 och Nordtrack J127, samt en slagkross, Nordtrack I908S. Nordtrack J127 är en bred käftkross men nominell mataröppning på 50 x 29”, idealisk för arbeten inom sand och grus. Nordtrack I908S mobil slagkross, i kompakt storlek, en lättviktare för återvinning som lätt kan transporteras mellan olika anläggningar och projekt. Nordtracks krossenheter levereras med automation. Dessutom har sortimentet sex olika mobila siktar, allt från grovsorteringsverk Nordtrack S2.11 med en stor siktarea, tvådäckad Nordtrack S3.7 och Nordtrack S4.7 sorterare, tredäckad Nordtrack S3.9 och Nordtrack S4.9 till den massiva Nordtrack S4.12 en stor och kraftig sikt.

Alla enheter är utrustade med kraftfulla och bränsleeffektiva Volvo- eller CAT®-motorer, som uppfyller de senaste bränslekraven och kraftuttag (PTO), vilket gör att flera enheter kan kopplas ihop. De har också fjärrstyrningskontroller och extra fjärrkontroll som standard eller som option för matning, vilket ökar säkerheten och förbättrar ergonomin för driftspersonalen. Nytt i sortimentet finner man också Nordtrack upplagstransportörer med ett brett utbud av tio olika modeller med olika kapaciteter, längder och radiella rörelsemöjligheter. De finns tillgängliga antingen som larvburna eller hjulburna.

Läs mer om vårt Nordtrack utbud på www.metso.com/nordtrack

Metso är ett världsledande industriföretag som erbjuder utrustning och tjänster för hållbar bearbetning av naturresurser och hållbara resursflöden inom gruv-, ballast-, återvinnings- och processindustrin. Med våra unika kunskaper och innovativa lösningar hjälper vi kunderna att effektivisera verksamheten, minska riskerna och öka lönsamheten. Metso är noterat på Nasdaq Helsingfors i Finland och hade en försäljning på cirka 3.6 miljarder euro 2019. Metso har över 15 000 anställda i mer än 50 länder.

metso.com.twitter.com/metsogroup

För mer information, vänligen kontakta:

Vesa Tuloisela, Director, Metso Nordtrack Product Offering, Metso Aggregates Business Area, tel. +358 50 385 1871, e-post: vesa.tuloisela@metso.com

Helena Marjaranta, Vice President, Communications and Stakeholder Relations, Metso Corporation, tel. +358 20 484 3212, e-post: helena.marjaranta@metso.com

Fredrik Wennberg, Director Sales and Service Sweden, Aggregates,
tel. +46 8 474 21 64, e-post: fredrik.wennberg@metso.com

Dela denna nyhet!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •