Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under Conexpo

Tiltrotatorer slog stort under entreprenadmässan Conexpo i Las Vegas. Rototilt var väl representerade på området hos maskintillverkare och med en egen påkostad monter. Det som slog allra störst var nyheten med det helautomatiska snabbfästessystemet Rototilt QuickChange. – Årets snackis utan tvekan, säger Chris Copeland, Country Manager Rototilt Inc.

Rototilt har varit etablerade i Nordamerika över 10 år och är ett känt varumärke bland besökarna på Conexpo. Skillnaden från tidigare mässor är att idag är de flesta medvetna om tiltrotatorkonceptet. Kunderna ställde frågor om hur installationen går till och var de kan köpas, vilket tyder på en större kunskap om tiltrotatorer.

Nyheten med Rototilts helautomatiska snabbfästessystem QuickChange stod i centrum.

-Demon med QuickChange var en stor hit och fick enorm uppmärksamhet. Många blev imponerade över den flexibiliteten som sandwich-lösningen ger. Det kan bli en viktig faktor för att lyckas med tiltrotatorkonceptet. Årets snackis utan tvekan, säger Chris Copeland, Country Manager Rototilt Inc.

Och intresset för tiltrotatorer märktes stort på mässan bland kunder, återförsäljare och olika maskintillverkare. Både i Huddigs och Mecalacs montrar kunde besökarna se kompletta installationer av Rototilts produkter. Även CAT passade på att globalt lansera fabriksinstallerade tiltrotatorer till sina mindre maskinmodeller.

-Att den Nordamerikanska marknaden kommer ta extra fart efter Conexpo känns spännande i och med det stora intresse och konkreta förfrågningar som besökarna signalerade vid mässan, avslutar Chris Copeland.

Rototilt®är ledande tillverkare av tiltrotatorsystem, redskap och tillbehör. Med produkter från Rototilt® bryter vi ny mark för entreprenadmaskiner genom att förvandla grävmaskiner till fullfjädrade redskapsbärare. Genom att samla alla resurser och all kompetens i Vindeln, erbjuder vi en unik kombination av tekniskt kunnande, kvalitet, kapacitet samt förståelse för kundens affär. Våra dotterbolag finns i Europa och Nordamerika. Våra kunder finns över hela världen och vår strävan är att de i alla kontakter med oss ska uppleva precision, pålitlighet och engagemang. Vårt familjeägda företag har anor tillbaka till 50-talet och 1986 lanserades världens första tiltrotator som då fick namnet Rototilt®.

Besök rototilt.se för mer information.

Dela denna nyhet!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •