Rottne Industri bygger om för framtiden – kapacitet för 300 skogsmaskiner per år är målet

Rottne Industri bygger om i huvudfabriken med fokus på framtiden.
Målet är att ha kapacitet för 300 skogsmaskiner år 2026 vilket är mer än en fördubbling jämfört med det antal maskiner som byggdes för bara några år sedan.

Bakom satsningen låg, till en början, en helt ny layoutförändring i monteringshall 2. Här tillverkas fyra modeller ur programmet: Rottne H8D, H11D, H21D och F18D.
– Jag blev ombedd av företagsledningen att se över möjligheten att fördubbla tillverkningskapaciteten, säger Johan Svensson, monteringschef på montering 2.
– Vi var klara i mars och märkte tydligt en förbättrad arbetskvalitet med minskade ledtider och därmed också ett ökat flöde till produktionen som följd.

Idéer, förslag och synpunkter samlades in. Samtliga i personalen fick vara med i processen för att dra upp de nya riktlinjerna som skulle gälla i hallen.
I dag är kapaciteten fördubblad.
– Nu, med facit i hand, ser vi en stor skillnad när det gäller tydlighet med vad man gör och med rätt material på rätt plats, säger Johan Svensson.

För att underlätta arbetet har fem nya svängkranar monterats, varje modell har sina egna stationer och montörerna har alla verktyg och rätt komponenter inom räckhåll.
– Tack vare ombyggnation och effektivisering finns nu kapacitet att tillverka runt 200 maskiner per år, bara i den här hallen, säger Johan Svensson.

Ombyggnationen i maskinhallen är bara början. På Rottne Industri finns planer på att förbättra och utveckla både monteringshall 1, på huvudfabriken, samt på anläggningarna i Lenhovda och Stensele. Allt för att nå målet med en kapacitet på 300 maskiner per år.
– I skrivande stund, med coronavirus och restriktioner i världen, är vårt fokus att jaga komponenter för att fortsätt bygga våra fina maskiner. Målsättningen att leverera över 200 maskiner på ett år kvarstår, men nu satsar vi på 2021 i stället, säger Tobias Johansson, vd på Rottne Industri.
¬– På bordet ligger även en genomarbetad femårsplan med ett tydligt mål om fortsatt stabil tillväxt fram till 2026. Vi vill inte vara störst av alla, men vi vill fortsatt finnas med i toppen. Och det kommer vi att vara – utan att tappa fokus på våra kunder eller tumma på småländsk kvalitet.

Dela denna nyhet!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •