Leica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica Rental

Leica Geosystems introducerar nu Leica Rental, ett helt nytt koncept för mätkonsulter, byggbolag och maskinentreprenörer att hyra Leicas professionella utrustning inom mätteknik och maskinstyrning.

– Fördelarna är flera för våra kunder. De får tillgång till den allra senaste tekniken, slipper kapitalkostnaden och är alltid rätt utrustade i sina projekt, berättar Fredrik Hast, Rental and Used Equipment Manager på Leica Geosystems.

– Vi ser att intresset för att hyra utrustning stadigt ökar och vi vill möta den efterfrågan som finns, bredda kundbasen och fortsätta vara en lösningsorienterad och attraktiv aktör på marknaden.

Satsning på nytt område

Att hyra utrustning från Leica Geosystems har varit möjligt även tidigare men nu breddas produktutbudet och vi vänder oss till fler kundgrupper. I och med satsningen blir Leica Rental ett eget affärsområde inom Leica Geosystems.

Leica Geosystems är en bred organisation med ca 40 säljare och tekniska specialister utspridda i hela Sverige. Dessa kan på plats ge kunderna vägledning om funktioner samt råd om hur man bör använda sin produkt för att få ett så bra och snabbt resultat som möjligt, förklarar Fredrik. Tid är ju också pengar.

Hyra på kort eller lång tid

Leica Geosystems uthyrning baseras på två olika lösningar, korttidshyra och långtidshyra. Korttidshyran bygger på att utrustningen hyrs under en kortare period. Långtidshyran löper på längre tid och inkluderar oftast en finansieringslösning på upp till 3-5 år.

Uthyrningen kommer ske digitalt via vår hemsidas bokningssystem men det går lika bra att kontakta våra säljare eller produktspecialister för att få hjälp med uthyrningen.

Produktionstoppar eller särskilda projekt

Att hyra utrustning kan vara ett komplement istället för att köpa. Det som är avgörande är vilka behov som finns, vilken typ av verksamhet och filosofi man har inom företaget.

– Behöver man använda sin utrustning ofta och under lång tid samt att man kan räkna hem det investeringen så är det klokt att köpa. Men under produktionstoppar eller särskilda projekt där viss typ av utrustning krävs eller bidrar till att jobbet görs fortare, kan det vara en stor fördel att hyra istället för at binda upp kapital, berättar Fredrik.

– Vi vänder oss till alla företag oavsett storlek. Att hyra utrustning är intressant för många oberoende av hur mycket man omsätter. Behöver man snabbt tillgång till instrument eller till olika projektfaser är det passande med hyra för en kortare period. Det hjälper till att hålla tempot uppe och bidrar till kvalitet och noggrannhet i arbetet. All utrustning är välservad och om olyckan skulle vara framme så byter vi ut enheten omgående.

Komplett produktutbud

En stor del av Leica Geosystems produktportfölj kommer att finnas tillgänglig för uthyrning.

– Inom maskinstyrning är bland annat GPS-utrustning intressant att hyra och inom geomatik handlar volymerna om mätstationer och totalstationer. Blickar vi framåt kommer scanningsprodukter samt monitorering att bli alltmer populärt, tror Fredrik.

– Oavsett om man hyr eller köper produkter är vi på Leica Geosystems en trygg samarbetspartner. Detta baserat på vår långa och gedigna erfarenhet av branschen, vår breda serviceorganisation som är rikstäckande över hela Sverige och vår breda tekniska kompetens, samt att vi har kontor på 14 olika platser från söder till norr. Som kund får du alltid tillgång till den senaste teknologin.

För mer information:

Fredrik Hast, Rental and Used Equipment Manager: 070-656 45 68

Dela denna nyhet!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •