Avant 735 – en miljöanpassad ”starkeman” i 700-serien.

Miljökraven på förbränningsmotorer stärks och detta i sin tur ställer allt högre krav på maskintillverkarna. För Avants del som var först i världen med en kompaktlastare som drivs helt på litium-jon (Avant e6) så efterfrågar ändå den större marknaden fortfarande dieselmaskiner även om elen är på frammarsch. Därav utvecklades Avant 735, lika stark som sina större bröder i 700-serien men med en mindre motor som är ”STAGE V-KLASSAD”.

Nu kan vi äntligen presentera Avant 735, utrustad med Kubota V1505 Stage V-motor. En utmärkt och ekonomisk maskin för lyft och materialhantering, som klarar pallar upp till 1400 kg. Avant 735 har en stark bomkonstruktion och ett högre oljeflöde för redskap med dubbel pump på hela 50 l/min. En lyfthöjd på upp till 3080 mm gör den till en oslagbar partner på gården!

Är man ute efter samma prestanda som de större maskinerna i 700-serien men inte behöver transportera sig över större områden så är Avant 735 den perfekta kompaktlastaren inom lantbruket. Man får styrkan och möjligheten att koppla på alla större redskap men förlorar lite på hastigheten med 14 km/h mot Avant 760 som kör i 30 km/h. Hydraulflödet är något lägre än Avant 760 men med bibehållen kraft så tiden blir alltså lite längre om man ser till hydrauliken. Trots detta jobbar Avant 735 oerhört snabbt i hydrauliken jämfört med många konkurrerande märken på marknaden.

I standardutförande utrustad med:
• Teleskopbom
• TM drivsystem – mer kraft för drivning och till extern hydraulik
• Stark Poclain kolvmotor, Kubota V1505 Stage V, 4-cyl. 26 hk.
• Stor bränsletank 63 l, diesel
• Multikopplingssystem för hydraulredskap
• Joystick med 8 funktioner
• Frihjulskoppling
• Större hjul som standard
• Hydraulmanövrerad parkeringsbroms
• ROPS-båge + FOPS-skyddstak
• 2 LED arbetsljus fram (1000 lumen)
• Hydrostatisk fyrhjulsdrift
• Fälg med 5 bultar, standarddäck 320/60-12 traction
• Helfjädrande sits med värme, säkerhetsbälte och armstöd
• Inbyggd 170 kg bakvikt

 


FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:
Lasse Horndahl
Försäljnings- och marknadschef
lasse.horndahl@nordfarm.se
011 – 19 70 42

Per Åkesson
Marknadsansvarig
per.akesson@nordfarm.se
011 – 19 70 56


Nordfarm har sedan 1982 sålt maskiner till lantbrukare, entreprenörer, skogsmaskinförare, markvårdare och många fler. Vår vision är att, genom att hitta produkter som tillför något nytt på marknaden, hjälpa de svenska lantbrukarna att bli mer lönsamma. Våra leverantörer delar vårt intresse för innovation och utveckling och idag är Nordfarm en av Sveriges största oberoende maskin- och redskapshandlare med återförsäljare över hela landet. Vi är generalagent för ett stort antal välkända kvalitetsmaskiner från Europa, som alla passar våra svenska förhållanden.

Dela denna nyhet!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •