Hirado Rock Splitter utökar med fler storlekar

Hirado Rock Splitter tillverkas i Japan och är välkända för sin höga kvalitet. De finns tillgängliga på den Svenska marknaden sedan april 2020 tack vare Power Tools AB som har agenturen på dem. De finns både som handhållna och maskinburna redskap, och det är i det senare segmentet som sortimentet har utökats.

-De har tidigare funnits i varianter för 102mm, 127mm eller 140mm borrdiameter men efter att ha fått feedback från våra kunder så har de tagit fram nya storlekar för de maskinburna varianterna, berättar Magnus Ehn som är försäljningschef på det Herrljungabaserade företaget.

72-80mm ny storlek för maskinburna Rock Splitter

Hirado Rock Splitter hydrauliska spräckare kom tidigare i fyra olika storlekar och väger 700kg, 720kg, 1300kg eller 1400kg. De kräver från 220 bar i hydraultryck och arbetar med borrdiametrarna 102, 127mm samt 140mm. Precis som med den handhållna Hirado Rock Splitter så är styrkorna att kunnas arbeta dammfritt, tyst och med väldigt låga vibrationsnivåer. Detta ger entreprenörer möjlighet att göra större bergarbeten helt utan explosiva ämnen med alla fördelar det ger, inte minst säkerhetsmässigt. De kan dessutom undvika besiktningar och arbeta i känsliga miljöer.

-Verktygen har fungerat perfekt men våra kunder efterlyste dock att de skulle finnas i mindre storlekar ganska så omgående. Att vi handlar direkt från fabriken i Japan ger inte bara en gynnsam prisbild, utan det ger oss också möjlighet att påverka utbudet de tillverkar och de har redan tagit fram nya storlekar för den svenska marknaden. Nu finns de även för borrdiameter på på 72-80mm vilket vi tror passar perfekt för entreprenörer som håller på med grov hydraulisk spräckning, förklarar Magnus Ehn.

-Precis som sina storasyskon så är de nya storlekarna av Hirados maskinburna Rock Splitter utrustade med en inbyggd tryckmätare vilket ger en enkel övervakning. Den har dessutom en inbyggd ventil som släpper trycket om materialet inte spräckts inom 30 sekunder vilket sparar utrustningen och ger en längre hållbarhet, säger Magnus Ehn.

Hirado har många innovativa lösningar som få andra leverantörer kan erbjuda. Så har man ett specifikt problem eller önskemål så är det bara att kontakta oss på Power Tools AB. De har till exempel ett väldigt fint sortiment av handhållna Rock Splitters också, avslutar Magnus Ehn.

Power Tools AB har sitt huvudkontor i Herrljunga men finns också representerade med egna kontor både i Stockholm och Uppsala.

 

För mer information ring 0513-722 82 eller titta in på www.ptools.se

 

Dela denna nyhet!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •